Na W.

Temat: Prośba o interpretację.
Prośba o interpretację. Witam, bardzo proszę o zinterpretowanie wyników morfologi mojego 5 m-cznego synka, dodam że jest na bebilonie pepti, dostaje 2 krople witaminy d3 i 3 cebion multi: Leukocyty 9,5 tys/ul Erytrocyty 4,58 mln/ul Hemoglobina 12 g/dl Hematokryt 34,1 % MCV 74,4 fl MCH 26,2 pg MCHC 35,2 g/dl Płytki krwi 492 tys/ul Limfocyty 72,2 % Inne(Eo,Bazo,Mono)7,7 % Neutrofile 20,1 % Limfocyty 6,9 tys/ul Inne(Eo,Bazo,Mono)0,7 tys/ul Neutrofile 1,9 tys/ul RDW-CV 14,3 % MPV 10,5 fl Proszę o odpowiedź
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,632,25444659,25444659,Prosba_o_interpretacje_.html



Temat: Wyniki badań - błagam o pomoc!
Wyniki badań - błagam o pomoc! Poniżej wyniki mojego Syna - 16 miesięcy - długo walczyliśmy z anemią... 3 miesiące temu wyniki były super, za radą lekarza, przestaliśmy Go męczyć ciągłymi badaniami - tym bardziej, że je wszystko, a tu nagle... Błagam! Może ktoś z Was pomoże mi w interpretacji? Nie prześpię nocy z nerwów... Morfologia krwi (podstawowa) Leukocyty 10,5 tys/µl norma ... fl od 70 do 82 N MCH 26,22 pg od 24,50 do 29 N MCHC 33,9 g/dl od 32,20 do 36,60 N Płytki krwi 523 tys/µl od 200 do 550 N Limfocyty % 71,34 % Inne (Eo,Bazo,Mono) % 8,74 % Neutrofile % 20,04 % Limfocyty # 7,48 tys/µl Inne (Eo,Bazo,Mono) # 0,914 tys/µl Neutrofile # 2,1 tys/µl RDW-CV 14 % PDW 10,9 fl MPV 9,8 fl P-LCR 23,2 Rozmaz krwi (manualnie) Gran. segmentowane 24 % norma od 25 do 60 L Gran. kwasochłonne 5 % od 1 do 5 N Limfocyty 64 %...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,93132297,93132297,Wyniki_badan_blagam_o_pomoc_.html


Temat: Morfologia- wyniki
Morfologia- wyniki Proszę o interpretację wyników morfologii- córka ma 7 m-cy, morfologia zrobiona z powodu słabych przyrostów wagi. 25 marca była szczepiona na WZW B (o ile ma to znaczenie): WBC- 7,65K/ul NEU- 16,3% LYM- 76,1% MONO- 6% EOS- 1,3% BASO- 0,3% RBC- 4,73 M/ul HGB- 12,1 g/dl HCT- 35,9% MCV- 75,9 fl MCH- 25,6 pg MCHC- 33,7 g/dl RDW-CV- 14,7% PDW- 9,2 fl PLT 373 K/ul MPV- 8,7 fl P-LCR 16,6% PCT- 0,3 % Mikroskopowy rozmaz krwi: neutrofile pałeczkowate- 2% neutrofile segmentowate- 17% granulocyty kwasochłonne- 2% granulocyty zasadochłonne- 1% limfocyty- 57% monocyty- 3% Inne- Komórki limfoidalne- 18%- to zwłaszcza mnie niepokoi, jak zerknęłam na morfologię sprzed kilku miesięcy to tam tez taka pozycja była tyle, że 2%. Biochemia: Zelazo- 81ug/dl dziękuję za odpowiedź...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,93653578,93653578,Morfologia_wyniki.html


Temat: Proszę o interpretacje wyników morfologii
Proszę o interpretacje wyników morfologii Mój słodki Aniołek skończył miesiąc. Robiliśmy badania krwi wg zaleceń szpitala. Wiktoria urodziła się w 36 tyg ciąży. Oto wyniki badań po 3,5 tygodniach: WBC 9,4 Limfocyty 64,3 Mxd.(pozostałe) 16,1 Neutrofile 16,6 RBC 3,25 HGB 11 HCT 31,7 MCV 97,5 MCH 33,8 MCHC34,7 RDW-CV 14,9 PLT 373 MPV 10,9 P-LCR 30,7 Rozmaz mikroskopowy: Pałeczki Neutrofile(segmenty) 20 Eozynofile(kwasochłonne)5...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,94018720,94018720,Prosze_o_interpretacje_wynikow_morfologii.html


Temat: Eozynocyty 10% limfocyty58%??????? czy to poważne
Eozynocyty 10% limfocyty58%??????? czy to poważne Witam. Bardzo proszę o interpretację wyników. Kolejka do lekarza rodzinnego 2 tygodnie:( Synek ma 8,5miesiąca. Morfologia: leukocyty 9,1 limfocyty 73,1 MXT 6,1 GR.WIELOJĄDRZ 20,8 LIMFOCYTY. 7,0 MXT 0,5 GR.WIELOJĄDRZ 2,2 ERYTROCYTY 4,42 HEMOGLOBINA 10,8 HEMATOKRYT 33 MCV 75 MCH 24,4 MCHC 32,5 RDW-CV 14,8 PŁYTKI 408 PDW 7,9 MPV 7,9 WZÓR ODSETKOWY LEUKOCYTÓW PAŁECZKI- GRANULOCYTY 29 EOZYNOCYTY 10 BAZOCYTY- MONOCYTY 3 LIMFOCYTY 58 ŻELAZO 50 Synek pije bebilon pepti. choć w badaniach z krwi na alergie nie wyszło nic. Proszę o pomoc- tak bardzo się martwię.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,96445248,96445248,Eozynocyty_10_limfocyty58_czy_to_powazne.html


Temat: prosze o interpretacje wynikow i rade
Dziekuje za szybka reakcje. Podaje wynik morfologii, ale genaralnie reszta miesci sie (w podanych w nawiasach) w normach Morfologia krwi (Sysmex): WBC krwinki biale w tys. 7,8 w 1ul (4-10) Limfocyty 67,9% (20-45) Mxd.(pozostale) 8,7% 3-20 Neutrofile 23,4% 40-70 RBC - kr.czerwone w mln. 4,42 w 1ul (4,6-6,2) HGB hemoglobina 11,2 g/dl (14-17) HCT hematokryt 33,4% (41-52) MCV 75,6 fl (81-95) MCH 25,3pg (27-33) MCHC 33,5 g/dl (32-36) RDW-CV 12,1% (11-16) PLT-plytki w tys. 384 w 1ul (140-400) MPV 9,1 fl (9-13) Rozmaz mikroskopowy: Paleczki 0% (0-3) Neutrofile (segmenty) 23% (40-70) Eozynafile (kwasochlonne) ... mg/dl ...kurrrcze to chyba wszystko. Bede wdzieczna za interpretacje. Boje sie isc z synkim do lekarza do dzieci chorych w czasie szalejacych wirusow a wizyte w poradni dzieci zdrowych mam dopiero...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,90545945,90545945,prosze_o_interpretacje_wynikow_i_rade.html


Temat: morfologia krwi u 4,5 latka proszę o interpretację
morfologia krwi u 4,5 latka proszę o interpretację Z tego co widzę wszystkie wyniki w normach (podali chyba odpowiednie do wieku) ale limfocyty podwyższone. A może taki poziom też jeszcze jest w normie? Napiszę wszystkie wyniki: leukocyty 5,9 norma 5,5-11,5 erytrocyty 4,8 norma 3,9-5,0 hemoglobina 12,2 norma 11,0-13,8 hematokryt 36 norma 32-40 MCV 76 norma72-87 MCH 26 norma 26-30 MCHC 33,9 norma 32,2-36,2 płytki krwi 252 norma 210-490 limfocyty% 58 norma 25-50 inne(Eo,Bazo,Mono)% 5 norma 0-24 Neutrofile% 37 norma 25-60 Limfocyty# 3,4 norma 2,5-8,5 inne(Eo,Bazo,Mono)# 0,3 norma 0,0-1,8 Neutrofile# 2,2 norma 1,5-7,0 RDW-CV 14 norma 12-15 PDW 15 norma 9-17 MPV 11,3 norma 9-13 P-LCR 36 norma 13-43 rozmaz met. Schilinga Gran. segmentowane 34 norma 25-60 Gran. kwasochłonne 2 norma 1-5 Limfocyty 64 norma...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98398990,98398990,morfologia_krwi_u_4_5_latka_prosze_o_interpretacje.html


Temat: Anemia??? u niemowlaka:( Proszę o odpowiedź
Anemia??? u niemowlaka:( Proszę o odpowiedź Witam, mój synek ma 3 i poł miesiąca i nie chce jeść... :( zrobiłam badania i oto wyniki: morfologia: krwinki białe 5,7 krwinki czerwone 3,63 hemoglobina 10,6 hematokryt 29,7 MCV 81,8 MCH 29,2 MCHC 35,7 płytki krwi 606 liczba limfocytów 3 % limfocytów 53,4 liczba komorek pośrednich 0,9 % kom. pośr. 14,5 liczba granulocytów 1,8 % granulocytów 32,1 RDW CV 13,8 PDW 8,8 MPV 8,1 P LCR 11,3 limfocyty 62% monocyty 3% OB 7 CRP-h 0,55 Panie doktorze czy mój synek ma anemie?? jak interpretować jego wyniki?? czy ma jakąć infekcję?? podawać zelazo?? pozdrawiam Beata leukocyty - 10,8 erytrocyty - 4,96 hemoglobina - 12,9 hematokryt - 38,7 MCV - 78,02 MCH - 26 MCHC - 33,3 plytki krwi - 291 limfocyty - 62,51 inne(Eo, Bazo, Mono) - 2 neutrofile - 35,52 limfocyty - 6,8 inne (Eo, Bazo, Mono) - 0,2 neutrofile - 3,8 RDW-CV - 16 PDW - 13,9...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,88466928,88466928,Anemia_u_niemowlaka_Prosze_o_odpowiedz.html


Temat: pytanie o anemię raz jeszcze...
pytanie o anemię raz jeszcze... pytanie wysyłam ponownie z powodu bledu... pod moimi pytaniami "dolączyły sie" dodatkowe wyniki badan... wiec jeszcze raz prawidlowe wynki i pytania... Witam, mój synek ma 3 i poł miesiąca i nie chce jeść... :( zrobiłam badania i oto wyniki: morfologia: krwinki białe 5,7 krwinki czerwone 3,63 hemoglobina 10,6 hematokryt 29,7 MCV 81,8 MCH 29,2 MCHC 35,7 płytki krwi 606 liczba limfocytów 3 % limfocytów 53,4 liczba komorek pośrednich 0,9 % kom. pośr. 14,5 liczba granulocytów 1,8 % granulocytów 32,1 RDW CV 13,8 PDW 8,8 MPV 8,1 P LCR 11,3 limfocyty 62% monocyty 3% OB 7 CRP-h 0,55 Panie doktorze czy mój synek ma anemie?? jak interpretować jego wyniki?? czy ma jakąć infekcję?? podawać zelazo?? pozdrawiam Beata
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,88467179,88467179,pytanie_o_anemie_raz_jeszcze_.html


Temat: Prośba o Interpretacje wyników
Prośba o Interpretacje wyników Wczoraj odebrałam winiki Jutro ide do lekarza Ale martwie sie o te limfocyty sad w rozmazie krwi obwodowej Morfologia krwi : krwinki białe (WBC) wg normy ok Granulocyty obojetnochłonne wg normy ok Limfocyty ok Monocyty ok Granulocyty kwasochłonne ok Granulocyty zasadochłonne ok Krwinki czerwone 5,73 norma 3,20-4,80 Hemoglobina 14,2 norma9,5-13,5 Hematokryt ok MCV 74 norma 75-90 MCH 24,8 norma 27-32 MCHC ok RDW-SD ok RDW-CV 16,8 norma 11-14 Płytki krwi ok PDW ok MPV ok PCT ok P-LCR ok Retykulocyty ok IRF ok LRF ok MRF ok HFR ok Rozmaz krwo obwodowej Granulocyty obojęt. segmentowane 14% norma 30-50 !!! Granulocyty kwasochłonne ok Granulocyty zasadochłonne ok Limfocyty 77% norma 45-65 Monocyty ok Badania bichemiczne Żelazo poprawiło sie 83 norma 50-156 Trasferyna...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,88531306,88531306,Prosba_o_Interpretacje_wynikow.html


Temat: interpretacja wyników 3 latka
interpretacja wyników 3 latka Proszę spojrzeć Panie doktorze na wyniki syna ma 3 latka leukocyty 7,1g/l neutrofilie 37,5% inne (Eo, Bazo, Mono) 7,5% limfocyty 55% erytrocyty 4,24 t/l hemoglobina 11,9 g/dl hematokryt 34,7 % MCV 80,9fl MCH 28,1pg MCHC 34,7 g/dl Płytki krwi 305 g/l RDW -CV 9,2% PDW 10 fl MPV 9,2 fl P-LCR 18,3% OB 4 mocz ciążar właściwy 1.020 g/ml ph 6 porównałam wyniki z wartościami referencyjnymi i w morfologii niepokoi mnie niskie ob gdzie norma wynosi 11-22 a syn ma 4oraz RDW -CV gdzie syn ma 9,2 a norma wynosi 11,5 -14,5 dlaczego te 2 wyniki sa poniżej normy i czego to jest przyczyną. Syn ma teraz pod koniec kwietnia wizyte u alergologa, ponieważ przez 3 miesiące chorował na zapalenie ... zobaczenie wyników i wypowiedzenie się w tej sprawie co mam jeszcze zrobić jakie badania ewentualnie żeby zobaczyć co dolega dziecku i czemu te 2 wyniki sa takie niskie i czym to...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,60694451,60694451,interpretacja_wynikow_3_latka.html


Temat: Interpretacja morfologii krwi obwodowej - pomóżcie
Interpretacja morfologii krwi obwodowej - pomóżcie Witam wszystkich, dzisiaj otrzymałam wyniki badań morfologii krwi obwodowej. Błagam pomóżcie mi w ich interpretacji, bo przyznam że się trochę zdenerwowałam. WBC 6,35 G/L norma ... 0,370-0,510 MCV 93,9 fL norma 80-97 MCH 30,4 pg norma 26-32 MCHC 324,0 g/L norma 310,0-360,0 RDW-CV% 12,1% norma 11,5-14,5 PLT 251G/L norma 140-400 MPV 11fL norma 7,0-12,0 Odczyn opadania krwinek czerwonych (OB) 21mm norma 0-12 H Błagam pomóżcie mi w interpretacji tych wyników. Szczególnie niepokoją mnie te przy których jest litera H i litera L - czyli LYM% i odczyn opadania...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,191,92023374,92023374,Interpretacja_morfologii_krwi_obwodowej_pomozcie.html


Temat: Niskie leukocyty - co to moze byc?
juz jest ok. We wtorek bylem na badaniu krwi i prosilbym o interpretacje wynikow, bo mam bardzo maly poziom bialych krwinek: Krwinki biale(WBC) - 2,9 ( 4,4-11,3) Krwinki czerwone(RBC) - 5,41 Hemoglobina - 16,4 Hematokryt - 47 MCV - 86,9 MCH - 30,3 MCHC - 34,9 Plytki krwi - 173 RDW-SD - 40,4 (27,0-34,0) RDW-CV - 12,7% PDW - 14,2 (6,1-11,0) MPV ... Liczba limfocytow - 1,09 Liczba monocytwo - 0,35 Liczba eozynocytow - 0,04 Liczba bazocytow - 0,01 Wczoraj mialem robiona kolejna morfologie i leukocyty mam na poziomie 2,69.Reszta wynikow na podobnym poziomie. Od niedzieli(4 dni) zazywam Gasec a od wtorku ( od 2 dni) Nolicin. Pozatym od miesiac jestem na diecie, schudlem kilka kilo. Dodam, zrobilem badanie na lamblie i wynik okazal sie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,96802217,96802217,Niskie_leukocyty_co_to_moze_byc_.html


Temat: wyniki - prośba o interpretacje
wyniki - prośba o interpretacje Po 3 tygodniach brania tabletek (Harmonet) zaczełam mieć bóle i drętwienia łydek. Przestraszyłam sie że to może jakieś początki zakrzepicy i dlatego zrobiłam badania. Ale z tego co widzę krzepliwość mam obniżoną a nie podwyższoną. Czy ktoś mądry potrafi coś powiedzieć na podstawie tych wyników? Odebrałam je przed chwilą a do lekarza ide dopiero w poniedziałek. Będę wdzięczna za pomoc OB - 8 mm/h norma - 15 APTT - 30,70 sek norma 22-37 INR - 1,28 norma 0,9 - 1,2 Morfologia Leukocyty 3,8 tys/ul norma 3,8 - 10 Erytrocyty - 4,14 mln/ul norma 3,7 - 5,1 Hemoglobina - 13,4g/dl norma 12,0 - 16,0 Hematokryt - 37,5 % norma 37 - 47 MCV - 90,6 fl norma 80 - 99 MCH - 32,4 pg norma 27 - 35 MCHC - 35,7 g/dl norma 32 - 37 Płytki krwi - 244 tys/ ul norma 140 - 440 Limfocyty - 39,6 % Inne (Eo, Bazo, Mono) - 5,3 % Neutrofile - 55,1 % Limfocyty - 1,5 tys/ul Inne (Eo, Bazo, Mono)- 0,2 tys/ul Neutrofile - 2,1 tys/ul RDW-CV - 13,2 % PDW - 12,6...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,13031899,13031899,wyniki_prosba_o_interpretacje.html


Temat: węzły chłonne a wyniki -pomocy
węzły chłonne a wyniki -pomocy moja prawie roczna córeczka ma od 3 m-cy powiększone węły chłonne na szyji, pod paszkami i w pachwinach, ostatnie wyniki morfologii moja córeczka ma od 3 miesięcy ma powiększone węzły chłonne, ostatnie wyniki badań: leukocyty 5,9 tys/ul limfocyty 76,6% inne(Eo,Bazo,Mono) 6,2% neutrofile 17,2% erytrocyty 4,31mln/ul hemoglobina 11,2 g/dl hematokryt 32,7% MCV 75,8 fl MCH 26 pg MCHC 34,3 g/dl RDW-CV 14,2% PŁYTKI KRWI 273 tys/ul PDW 15,7fl MPV 9,9fl PCT 0,27 CRP 0,27 mb/l ob 6/h rozmaz krwi pałki 1% podzielone 13% limfocyty 76% monocyty 7% eozynofile 3% bazofile 0% Bardzo proszę o interpretacje badań, jakie dodatkowo??
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,25471726,25471726,wezly_chlonne_a_wyniki_pomocy.html


Temat: ogromna prośba o interpretacje wyników krwi 5-latk
ogromna prośba o interpretacje wyników krwi 5-latk Dzień dobry Bardzo proszę o interpretację wyników krwi mojej córki.Bardzo sie niepokoję niektórymi wskaźnikami. Badanie pokierowane było koniecznością sprawdzenia, ponieważ córka bardzo szybko "dostaje" licznych siniaków. Jednakże zlecone w dniu 15.05. badanie wykonane zostało dopiero wczoraj tj. 01.06. ponieważ przez ostatnie dwa tygodnie córką przechodziła ospę. Morfologia WBC -6,2 [10 do 3/UL] Norma 4,5-13,0 RBC-4,67 {10 do 6/ul] N 4,3-5,5 HGB -13,0 [g/dl] N10,9-14,2 HCT -40,2 [10 do3/ul] N34,0-41,0 wskażniki czerwonokrwinkowe MCV-86 [fl] N 76,0-90,0 MCHC-32,4 [g/dl] N 32,4-36,8 MCH -27,9 [pg] N 25,0-30,5 RDW-CV -14 [%} płytki krwi PLT- 438 [10do3/ul] N 130-350,0 !!! PDW -13,8 [fl] MPV -7,9 [fl] N 7,5-11,5 PCT -0348 [fl] ROZMAZ wart b.NEUT -1,88 {10do3/ul] N 1,5-7,5 % NEUT- 30,1 [%} ... barwa -żółta przejrz.-lekko mętny pH-7 ciężar własciwy 1,010 N1,015-1,025 białko nieobecne glukoza -nie wykryto bilirubina-nieobecna urobilinogen-prawidłowy ciała ketonowe-nieobecne azotyny-nieobecne krew nieobecna OSAD nabłonki płaskie-pojedyncze w preparacie śluz-nieobecny leukocyty 0-1 w polu...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,96110785,96110785,ogromna_prosba_o_interpretacje_wynikow_krwi_5_latk.html


Temat: pije mleko tylko przez sen- interpretacja wyników
pije mleko tylko przez sen- interpretacja wyników Pani Doktor, moja córeczka ma 5,5 miesiąca i świadomie wogóle nie chce pić mleka, pije je tylko przez sen, zagęszczam je kaszakmi, kleikami itp., ... zaplanowane usg brzuszka ale martwią mnie jej wyniki badań krwi i podwyższone czerwone krwinki i mała wartość granulocytów. Może Pani dokonać ich interpretacji i podsunąć co jeszcze mogę zrobić? Będę wdzięczna ... Bebilon Pepti. Poniżej załączam wyniki badania: Białko ostrej fazy - CRP - ilościowo 29/06/2009 CRP (s) mg/l <5 Aminotransferaza alaninowa - ALT (GPT) 29/06/2009 ALT (GPT) 28,5 U/l < 56 Morfologia pełna - rozmaz mikroskopowy - krew 29/06/2009 Krwinki białe (WBC) 11,30 G/l 5,00 - 19,50 Krwinki czerwone (RBC) 4,45 T/l 3,80 - 5,50 Hemoglobina 12,60 g/dl 10,50 - 14,00 Hematokryt 36,5 % 32,0 - 42,0 MCH 28,30 pg 24,00 - 30,00 MCHC 34,5 g/dl 31,0 - 35,0 MCV 82,0 fl 72,0 - 88,0 Płytki krwi 497 G/l 150 - 450 % limfocytów 73,8 % 35,0 - 90,0 liczba limfocytów 8,3 G/l 4,0 - 10,5 RDW-CV 13,4 % 11,5 - 14,5 granulocyty segmentowane 24 % 30 - 50 granulocyty kwasochłonne 1 % <5 limfocyty...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,97335816,97335816,pije_mleko_tylko_przez_sen_interpretacja_wynikow.html


Temat: wirus czy bakteria? potrzebny antybiotyk?
wirus czy bakteria? potrzebny antybiotyk? WWitam, Bardzo prosze o interpretację wyników badań mojej 5 letniej córki: Morfologia: WBC - 6,64 tys/ul (norma - 6,0 - 14,5) RBC - 4,95 mln/ul (norma 3,9 - 5,3) HGB - 13,6 g/dl (norma - 10,7 - 14,3) HCT - 39,5 % (norma - 31,0 - 40,5) MCV - 79,8 fl (norma - 76,0 - 90,0) MCH - 27,5 pg (norma 25,0 - 30,5) MCHC - 34,4 g/dl (norma 32,4 - 36,8) PLT - 156 tys/ul (norma 130 - 400) RDW-SD 37,5 RDW-CV - 13,2% (norma 11,5 - 14,5) PDW - 9,6 fl (norma 9-17) MPV - 9,3 fl (norma 6,9 - 12,2) P-LCR - 19,1 % (norma 6-24) PCT - 0,15 NEUT# - 3,84 NEUT% - 57,7 % ... W oskrzelach zdaniem pediatry są zmiany. Czy na podstawie objawów i wyników badań można stwierdzić, czy to infekcja wirusowa czy bakteryjna? Pytam, bo lekarz pediatra wypisał antybiotyk (augumentin na 10 dni) ... badania krwi. Zastanawiam się, czy jest tak mało odporna, ze nonstop coś łapie, czy to może np.alergia? Pozdrawiam i dziękuję za opinie. Katarzyna itam,
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,103411363,103411363,wirus_czy_bakteria_potrzebny_antybiotyk_.html


Temat: Morfologia - 2 wyniki i problem (troche długie)
Witam! Widzę, że dość często pojawiają się tu prośby o interpretację wyników, ale   mam nadzieję, że mój post nie pozostanie bez odpowiedzi :) Sprawa wygląda   tak: musiałem iśc na badania okresowe z zakładu pracy i oto co mi wyszło:                       Wynik            Norma Leukocyty     ...          27,1   pg        27-35 MCHC                 31,62  g/dl      32-37 Płytki krwi         ...           8,4    tys/ul    2.5-7.2 PDW                  14,6   fl        9-17 MPV                  11,5   fl        9-13 P-LCR                38,1   %         13-43 RDW-CV               13,4   %         11-16 Wynik z 27 lutego, jak widać szalona niedokrwistość, w związku z czym   lekarz odmówił mi podpisania zaświadczenia o zdolności do pracy i kazał   iść natychmiast do rodzinnego i na oddział. Poszedłem więc do rodzinnego,   który dał mi skierowanie na powtórne badania. I oto wynik z 7 marca, z   innego laboratorium:        Wynik               Norma WBC   6.7 G/L           4.1-10.9 LYM   1.7 25.1 %L ... 80-97 MCH   1.72 fmol         1.70-2.10 MCHC  20.7 mmol/L       20-24 RDW   14.2 %            11.5-14.5 PLT   219. G/L          140.-440. MPV   13.7 fL           0.0-99.8 Jak widać wynik wzorcowy, wszystko w normie. W związku z tym moje pytanie:   czy możliwa jest taka poprawa w ciągu tygodnia? Bo wg mnie bardziej   mozliwe jest to, że nastąpiła jakaś pomyłka i tylko jeden wynik jest mój.   Pytanie tylko który:) Chyba czeka mnie ... tygodnia między badaniami nie robiłem nic niezwykłego, jadłem to co   zwykle, żadnych rewelacji. Dlatego zaskoczyły mnie tak różne wyniki. W   poniedziałek idę z tym znów do rodzinnego, ale jestem...
Źródło: topranking.pl/1851/70,morfologia,2,wyniki,i,problem,troche,dlugie.php